Aki elöl megy… kényszer vagy motiváció?

Arról írtam már az előzőekben, mi kell ahhoz, hogy jó vezető legyen valaki, meg még fogok is. (Ha nem olvastad, személyes kedvenceim: nyitottság a tanulásra, jóhiszemű korrektség, következetesség, határok és együttműködések). De ez a technikai rész, a google ellát bárkit több könyvtárnyi információval ennek kapcsán. Ami ennél sokkal izgalmasabb, hogy mivel vezet? (Tudom, mivel elöl megy… de hogyan megy ő elöl?)

 

Miért jó vezetni? Nagyobb döntési felelősség, nagyobb hatalom, nagyobb hatás. Ha jól csinálod, akkor virágzik a céged, túlteljesít a csapatod, fürdesz a bevételben, a kollégák szívesen járnak be dolgozni.

Miért nem jó vezetni? Ugyanezért. Nagyobb döntési felelősség, nagyobb hatalom, nagyobb hatás. Ha nem csinálod jól, a cég döcög, a csapat alulteljesít, rossz a hangulat és a bevétel is éppen csak csordogál.

Persze ez nem ennyire egyszerű, tudom. Mert nem csak rajtad múlik, hanem a külső környezeten is, amire – manapság egyre gyorsabban – reagálni kell a sikerességhez. A kérdés mindig az, hogyan reagálsz úgy, hogy az építő legyen.

Aki elöl megy, valamilyen hozzáállást képvisel.

Mit közvetítesz alapjáraton azoknak, akiket vezetsz?

Lehet vezetni erővel és lehet vezetni motivációval. Ez pedig benned kezdődik. Az erő (értsd: kényszer) vezetett oda, hogy vezető legyél, vagy a motiváció? Muszáj volt, vagy akartad? És ha muszáj volt, mekkora benned az ellenállás a szerep iránt? Ha a motiváció (értsd: saját akarat) vezetett oda, hogy vezető legyél, miért akartál az lenni? Mi a te nyereséged? És mi az, amit ennek érdekében beáldozol?

  • Ha erővel vezetsz, valószínű rend lesz. Ha rend lesz, akkor könnyen áttekinthetőek a dolgok.
  • Ha erővel vezetsz, egy ideig gyorsan lehet haladni. Egy idő után pedig megjelenik a félelem.
  • Ha erővel vezetsz, lesz ellenerő is. Az ellenerővel meg kell küzdened.
  • Ha erővel vezetsz, lesznek ismerős helyzetek, amiket nagyon gyorsan meg tudtok oldani. De nem mindig jó szájízzel.
  • Ha erővel vezetsz, erőt kell feszítened – és hosszú távon nagyon elfáradsz.
  • Ha motivációval vezetsz, lendület lesz. Ha lendület lesz, akkor könnyen juttok át az akadályokon.
  • Ha motivációval vezetsz, lassabban alakulnak ki a dolgok. Több idő, több beszélgetés.
  • Ha motivációval, lesz holt súly. A holt súlyt ki kell billentened a haladás irányába.
  • Ha motivációval vezetsz, új helyzetekre is könnyen születik megoldás – és mindenki részt vesz benne a neki megfelelő módon.
  • Ha motivációval vezetsz, figyelned kell, hogyan haladsz az áramlattal – és hosszú távon csak navigálni kell.

A dolgok persze nem feketék és fehérek, a tökéletes megoldásra pedig nincs recept. Ugyanakkor azért vannak javasolt arányok: legalább 60% motiváció hosszú távon kifizetődőbb a vezetőnek is és a csoportnak is.

Ha még vannak kétségeid, ajánlom ezt a TED videót (angol nyelvű, magyar felirattal): The way we think about work is broken

Aki elöl megy… kényszer vagy motiváció?
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.