Motiválj, hogy teljesítsek – de mivel?

A Maslow-piramis oké, de nem a motivációs elméletek csúcsa. Abban a környezetben, amivel én találkozom, ha valaki normális fizetést kap a munkájáért, amiből meg tud élni (a piramis alsóbb szintjei), akkor a pénz helyett át kell váltani valami másra.

Még akkor is, ha az emberek több pénzt, céges telefont, új autót, és még ki tudja, mit szeretnének motivációnak. Oké, az indokolt fizetésemelés meg bónusz nyilván hasznos, és kapja is meg, aki megérdemli. De max egy hónap alatt megszokjuk az új szintet, és még többet akarunk. Így az a munkaadó, aki belelép ebbe a spirálba, egyre nagyobb költségekkel és egyre elégedetlenebb kollégákkal dolgozik.

Kutatási eredmények vannak arra, hogy ha feladat egyszerű és mechanikus, a több pénz motiválja az embereket, hogy többet dolgozzanak. Több fát hasogassanak fel, több lépcsőt söpörjenek le, több dobozt rakodjanak át, több adatot rögzítsenek be, több boríték készüljön el, stb. Ez működik, amíg úgy nem ítélem, hogy elértem a fizikai teljesítőképességem határát, és többet nincs az a pénz.

 Ugyanakkor ha feladat akár csak egy kicsit is komplex, a több pénz – nagyobb teljesítmény nem működik. Márpedig általában minden munkában fellelhető valamilyen szintű komplexitás. Na de ha nem a pénz, akkor mi motivál helyette? Hát ezek:

  • Önállóság – például kapok a vállalat által fizetett időt arra, hogy a saját projektjeimen dolgozzak, és utána ezt mutassam meg a cégnek. Ha tetszik nekik az ötletem, megveszik a projektemet. Mindenki jól jár.

  • Fejlődés – szeretnék jobbá válni olyasvalamiben, ami érdekel a szakmán belül – és ha a vállalatom ehhez tud támogatást adni, vagy egy mentort, egy munkacsoportot, egy kísérleti projektet, megint mindenki jól jár.

  • Értelem – a cégem bevétele hidegen hagy. Egy bizonyos anyagi szint fölött a saját bevételem is hidegen hagy. Mi hajt akkor mégis? Ha valami olyat csinálhatok, amivel úgy érzem, én személyesen hozzáteszek valamit a világ jobbá tételéhez. Ha a cégem ehhez ad teret, szívesen fogok dolgozni, és mindenki jól jár.

Szóval hogyan lehet elrontani a motivációt?

Ha mindent kizárólag pénzzel akarnak honorálni. Ha semmiben nem kapok önállóságot, minden percet, feladatrészt, döntést jóvá kell hagyatnom. Ha nincs lehetőségem új és változatos dolgokat csinálni, mindig a régi feladatokat, a régi módon kell végrehajtani. Ha a cégem kizárólag arra hajt, hogy minél több pénzt szerezzen az ügyfelektől, és az a minimum törekvés sincs meg, hogy a munkát a lehető legjobban végezzük el cserébe.

Mi lesz ennek az eredménye hosszú távon?

Egy kézi vezérléssel működő, szakmailag lemaradott, közömbös vagy elégedetlen csapat. Illetve, azok maradnak ott a cégnél, akiknek egy ilyen közeg elfogadható. A többiek szépen szedik a sátorfájukat, és továbbállnak motiválóbb munkakörök, munkahelyek felé.

Bővebben a gondolatkörről itt – Daniel Pink: Drive (angol): https://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc

Motiválj, hogy teljesítsek – de mivel?
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.