Vezetői készségek fejlesztése

A Mónival közösen végzett munka kikapcsolódás volt a mindennapok rohanásában. A “munka” közben teljesen el tudta velem feledtetni a külvilágot. A közös munka, a tanulás sokkal inkább kellemes beszélgetésnek tűnt, végig a jókedv kísérte. Örömmel vártam a következő alkalmakat…

Pontosan nem tudom megítélni a szakmai munkáját, hisz’ ha tudnám, akkor nem lenne rá szükségem. Mindemellett kétség nem fér a felkészültségéhez, az eredményes  segítő szándékához. Bármilyen területre tévedtünk, átgondolt, életszerű, gyakorlatias tanácsokkal szolgált számomra.

Távol áll tőlem azt feltételezni, hogy most már mindent tudok, és azt mind jól is csinálom. Viszont nap mint nap tudatosul bennem egy-egy siker után, hogy “ezt úgy csináltam, ahogy Móni mondta, és lám, jól sikerült”. A tanácsainak köszönhetően több területen sokat fejlődtem, és már azt is látom, hogy hol kell még fejlődnöm.

 Jónás Gábor, ügyvezető igazgató, UniOffice Rendszerház Kft.

Mint a tréner közösség vezetője, mindig úgy éreztem, jó döntés volt Mónit beválasztani a trénerek, majd később a tréner mentorok csapatába. Ha valamiben új, ezért készséget és tudást kell elsajátítania, akkor lelkiismeretes, kitartó és a visszajelzésre nagyon nyitott tanuló. Emellett képes magabiztosan és kényelmesen beleállni az iránymutatást, vezetést igénylő szerepekbe is. A csapat részeként megnyugtató hatással van a közösségre, fontos számára a munkahelyi kapcsolatok ápolása. őszinte, megtartó erejének felépítése. A projektekhez pedig inspirációval és megbízható munkaerejével járul hozzá.

Szakmailag megbízhatóság, alázat, nyitottság, pozitív szemlélet, elkötelezettség, lelkiismeretesség, melegség, nem tradicionális, transzperszonális szemlélet jellemzi a munkáját.

4 évig volt Móni a tréner-csapatom része, ezen belül 2 évig a mentor közösségben kollégaként dolgoztunk egymás mellett. Ez alatt az idő alatt egyedül 3, csapatban pedig további 4 tréninget dolgozott ki az igényfelméréstől, a konkrét megvalósításon keresztül az utánkövetésig. Aktív és fontos része volt a tréneri közösség formálásának, fejlesztésének, közösségépítésének. Tréningjeit mindig magas minőség, jó hangulat és állandó fejles
ztés jellemezte. Móni folyamatosan tanul, komfortzónájából akár kilépve fejleszti azokat a készségeket, amikre szüksége van neki, vagy csapatának. Végül Key points of performance and balance elnevezésű saját fejlesztésű tréningje a cég Best Trainer Award-ját (a negyedév legjobb trénere díjat) elnyerte.

Szirmai Anna, HR Campus Team Coordinator, IBM ISSC

Teofana Grecea, coach & trainer – Event Wise Training Team