Személyiségtípusok – magam és mások értelmezésének alapjai

Bármilyen soft skill tréningről is legyen szó, az embert nem lehet belőle kihagyni, így a személyiségtípusok kérdése mindig előkerül előbb vagy utóbb minden téma kapcsán. Az összes tipp, rendszer és technika elválaszthatatlan attól, hogy maga az ember az, aki ezeket használja – márpedig az emberek nem egyformák. Sőt, néha még én sem vagyok biztosan az, aki szeretnék lenni, vagy akinek gondolom magam.

A személyiségtipológiák ismerete arra jó, hogy egy szempontrendszert ad magam és mások megértéséhez. Amit különösen szeretek ennek kapcsán kihangsúlyozni, hogy egyik típus sem jobb vagy rosszabb a másiknál – egyszerűen csak olyan, amilyen. Mindenki más viselkedést tud könnyebben működtetni (ezt hívjuk ösztönösnek), de azokat is meg lehet tanulni, amik nekem nem természetesek. Sőt tudok úgy viselkedni, ahogy tanultam, ha a helyzet megkívánja. Sőt, huzamosabb ideg is meg tudom ezt tenni. Ennek persze ára van: egy olyan szerepben tölteni a mindennapjaimat ami nem az „enyém”, hihetetlen mennyiségű energiát emészt fel.

Helyette sokkal jobb, ha ismerem a saját határaimat, és amiben úgy érzem megéri fejlesztem magam, azt megteszem; amiben pedig úgy döntök hogy nem éri meg, segítséget kérek attól, aki ebben nagyon jó.

Személyes kedvencem az MBTI, ami eléggé egyszerűsít, de eléggé komplex is ahhoz, hogy sokatmondó legyen. A teszt  4 dimenzió mentén méri, hogy milyen féle viselkedés áll hozzánk ösztönösen közelebb (és még egyszer mondom, a másik is tanulható).

  • Hogyan töltődünk fel? – Introvertált (I) vagy Extravertált (E) – Az eredeti, jungi elméletben ez az ellentétpár a lelki energiák forrását kívánta jellemezni: az introvertáltak belülről, az extrovertáltak kívülről szerzik.

  • Mire irányul főként a figyelmünk? – Intuítív (N) vagy Érzékelő (S) – Az érzékelő-intuitív ellentétpár: az érzékelők a világ konkrét jelenségeire érzékenyebbek, azaz arra, ami az érzékek által észlelhető és kívülről adott, míg az intuitívak arra, ami az így nyert adatokat belülről rendezi, vagyis inkább az összefüggésekre, asszociációkra fogékonyabbak.

  • Mi alapján hozunk döntéseket? – Gondolkodó (T) vagy Érző (F) – Az érző-gondolkodó ellentétpár: Úgy hisszük, ez elég világos, az érzők inkább ösztönös beállítottságúak és érzéseikre hallgatnak, a gondolkodók viszont a logikus, értelmi gondolkodásra.

  • Milyen az életstílusunk? – Megítélő (J) vagy Észlelő (P) – A megítélő-észlelő ellentétpár: Legrövidebben úgy mondhatnánk, a megítélők, akik szeretik, ha a dolgok egyértelműen kategorizálhatóak, s ennek alapján gyorsan lehet dönteni, míg az észlelők ezt nem preferálják, ők azok, akik fontolva haladnak.

 A tesztet itt lehet kitölteni online:  http://szemelyisegtipusok.hu/tesztek/mbti-szemelyisegteszt-72-kerdessel/

 Ha értem mi történik éppen velem, és ha értem mi történik a másikkal, kevésbé vagyok hajlamos egyből azt gondolni „hát ez nem teljesen normális… hogy lehet ilyet csinálni…???” Helyette egy sokkal elfogadóbb hozzáállást tudok felvenni, és inkább a megoldás felé terelem a helyzetet – ez pedig hosszú távon mindenkinek a legjobb. Ez az optimális munkamegosztás alapja is.

A személyiségtipológiák ismerete egy lépés önmagam és mások elfogadása felé.

Az elfogadás pedig a bizalom és az önbizalom alapja – erről írok a következő bejegyzésben.

Személyiségtípusok – magam és mások értelmezésének alapjai
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.